el lago de las nubes de colores

Covid19 brengt uitdagingen maar ook saamhorigheid, het jaar 2021 in vogelvlucht

Bewonersnieuws:
In het begin van de zomer van 2021 kwam een nieuwe bewoonster onze woongroep versterken en na eerst flink wat opknappen van de nieuwe flat en de verkoop van haar oude huis betrok zij haar nieuwe woning in de woongroep. Zij was al vaker bij ons op bezoek geweest voor Koffietijd, Happy Hour en ook wel eens een feestelijke brunch. Zij is na het “landen” enthousiast ingestapt en draagt samen met Joke met veel energie de Activiteiten Commissie. Oude activiteiten worden in een nieuw jasje gestoken, en nieuwe activiteiten worden op het programma gezet voor een proefrit.

Activiteiten:
Wij kwamen voor onze algemene ledenvergadering vier keer bij elkaar, in april, juni, september en november. Er vonden tevens twee ingelaste ALV vergaderingen plaats in mei en in juni.

Het is slechts een enkele keer gelukt om Happy Hour te organiseren, toen de regels tijdelijk versoepeld waren i.v.m. Covid-19. Wel organiseerden Ben en Irene op zondag 5 september een onovertroffen BBQ, deze keer waren er ook 3 leden van de algemene bewonerscommissie aanwezig. Onze Koffiebijeenkomsten werden gehouden als de maatregelen dit toelieten, vaak in twee groepen zodat er niet teveel mensen tegelijk aanwezig waren en wij veilig afstand konden houden. Helaas is het niet mogelijk geweest om de brunchbijeenkomsten voor Pasen en Kerst doorgang te laten vinden in 2021.

Joke en Denise hadden in de eerste helft van het jaar een uitdagende taak m.b.t. de activiteitencommissie, doordat de regels omtrent Covid-19 regelmatig barrières opwierpen.
Op 22 juli hadden wij een lunch bij Ock en op 9 september een lunch bij Pex. Op 9 september nam Denise afscheid van de activiteitencommissie en nam Angelique haar plaats over. Zij is na het “landen” in de groep enthousiast ingestapt in de Activiteiten Commissie en draagt samen met Joke met veel energie deze taak. Oude activiteiten worden in een nieuw jasje gestoken, en nieuwe activiteiten worden op het programma gezet voor een proefrit.

Op 26 september fietsten een aantal bewoners samen met Angelique langs locaties uit de Kunstroute. Er was op 29 oktober een tekenworkshop voor een kleine groep. Op 17 november bezochten Angelique en Yoff met gast Jolanda (de tekenjuf) die de plaats innam van de zieke Denise, samen een voorstelling van het NDT in het nieuwe Amare theater. Ook worden er onder elkaar enkele bridge- en klaverjasmomenten alsook een spelletjesmiddag georganiseerd voor geïnteresseerden. Er was gelukkig wel een Sinterklaasviering mogelijk met een deel van de groep. Er zijn vooraf lootjes getrokken. Iedereen had erg zijn best gedaan op de gedichten en de cadeautjes werden dankbaar ontvangen.

Toos, Loes en Renée zorgden er het gehele seizoen voor dat er een glorieus bloeiende groene oase op ons terras verscheen en onderhouden werd, het is altijd een genot om te zien.

Reservekandidaten:
Door een wijziging bij het GDO is er een enorme aanwas van reserveleden. Op een gegeven moment stonden er zelfs 44 reserveleden op onze lijst. Ontmoetingen met de kennismakingscommissie worden beperkt door de maatregelen rond Covid 19, maar er is uiteindelijk wel kennisgemaakt met een paar mensen. Er vallen er ook een hoop af om diverse redenen. Eind 2021 was de reservelijst teruggebracht tot 24 kandidaten. Een aantal daarvan moeten nog kennis maken met de andere leden van onze woongroep.

GDO:
Het GDO en Centrum Groepswonen hadden een positieve samenwerking in 2021. De kennismakingsbijeenkomsten en vergaderingen vonden plaats via ZOOM. Er was geen ALV van het GDO in 2021. Lex hield ons op de hoogte van lopende ontwikkelingen tijdens onze eigen ALV.

Bestuurszaken:
Tijdens de ALV van april legt Joke haar functie van secretaris neer om de functie van penningmeester over te nemen van Ben.

Yoff neemt de functie van secretaris over van Joke.

Tijdens de ALV van september trad Lex af als voorzitter. De secretaris en penningmeester nemen samen ad interim het voorzitterschap op zich tot maart 2022 en hopen spoedig een kandidaat voor de functie van voorzitter uit de eigen gelederen te vinden.

Waarvan akte!

Yoff Kau,  secretaris Mozartheuvel

2020….Een bloemlezing

Bewonersnieuws
Begin april overleed Annie Pietersma, één van de twee originele eerste bewoners van onze woongroep. Annie was ook bij de voorbereidingen en de oprichting van de woongroep betrokken. Zij wordt gemist.
In september kregen wij een nieuw groepslid. die zelfs de dochter is van een voormalig lid van onze woongroep, dus geen onbekende voor het Groepswonen of voor ons. Dat toont maar weer aan dat groepswonen leuk is en inmiddels door de generaties heen loopt.
Ben en Irene vierden op ons voorplein hun 55-jarig huwelijk met wat vrienden en familie en omlijst met muziek en gezelligheid. Ondanks Corona werd de met zorg aangepaste viering toch een feestelijk geheel.

 
Activiteiten
Soms waren er koffiebijeenkomsten in kleinere groepjes, met in achtneming van de coronaregels. Er waren ook tijden dat dit geheel niet mogelijk was. En dat gemis hebben we zeker gevoeld.
Maar er waren ook periodes dat er wel veilige activiteiten mogelijk waren:
in juli organiseerden Ben en Irene een gezellige B.B.Q. op ons terras;
in augustus gingen we met een aantal groepsleden uit eten bij Marmaris;
er werden plantjes en traktaties langs de deuren gebracht door de activiteiten commissie met Pasen en Kerst, om het leed te verzachten dat de traditionele Paas- Kerstbrunches niet mogelijk waren;
en tenslotte was daar de Sinterklaasviering nieuwe stijl. Het was voor het eerst dat er lootjes werden getrokken en wij gedichten voor elkaar schreven. Dat was soms even wennen, maar wel heel hilarisch en gezellig.

 
Reservekandidaten
I.v.m. corona zijn er geen reserveleden meer op de koffie gekomen vanaf maart 2020. Wel zijn er en petit comité kennismakingsgesprekken gevoerd met diverse aspirant bewoners (door 2 leden van het bestuur en 1 bewoner). Wij mogen ons nog altijd gelukkig prijzen met een gezonde aanwas van nieuwe aspirant-leden.
 
En verder
In september zorgde onze voorzitter ervoor dat er in Whats-app een groeps-app werd gemaakt voor onze woongroep; bijna iedereen doet er aan mee. Dit vergemakkelijkt snelle communicatie over algemene onderwerpen. Zo gaan we toch op een praktische manier met onze tijd mee.

Jaarverslag 2019

Het jaar begon met de nieuwe secretaris, Joke , die het stokje had overgenomen van Yoff .
 

In de loop van het jaar mochten wij 2 nieuwe bewoners verwelkomen:
Ineke , zij kon een woning krijgen op de tweede verdieping van onze flat waar verder geen bewoners van onze woongroep wonen, maar omdat zij al reservelid bij ons was, werd zij met instemming van de woongroep als groepslid met open armen ontvangen.

En Jos kwam bij ons op de derde verdieping wonen, nadat Madelief (die vroeger lid van de groep is geweest), naar elders verhuisde.
 

In het voorjaar hebben wij onze logeerkamer op laten knappen, nieuwe bedden en een kast aangeschaft, nieuw laminaat laten leggen, nieuwe aankleding voor de ramen. Geverfd en opgefrist……kortom: De mooie “nieuwe” logeerkamer kan weer jaren mee. Inmiddels vernemen wij van de logees dat alles puik in orde en goed bevonden is.
 

In de zomer hebben we twee keer een BBQ kunnen houden op ons terras, wederom uitstekend verzorgd door onze ‘Braaimaster’ Ben en zijn lieve vrouw Irene.

En we hebben zelfs tweemaal een dagtocht gemaakt in 2019, omdat we niet unaniem konden kiezen wat onze bestemming zou worden.

woongroep MozartheuvelWe wisten toen nog niet dat we in 2020 helemaal geen dagtocht zouden maken i.v.m. de maatregelen rond Corona. Blijkbaar hebben we onbewust een voorschot genomen.
De eerste tocht bracht ons naar Kleve, een leuk, oud stadje net over de grens in Duitsland.
Dat was ’s ochtends, en ’s middags reden wij in een fluistertreintje over de dijk van de Ooijpolder, bij Nijmegen. Daarna een heerlijk diner, uit “Grootmoeder’s pannetje”.

Ook op onze tweede dagtocht, naar het natuurpark Oosterschelde, waren de weergoden ons goed gezind, want het was zeer warm zelfs, dus heerlijk varen op de Oosterschelde! We bezochten Zierikzee in de middag en sloten de dag af met een heerlijk diner in Stellendam. Onze bijna vaste chauffeur, goed van de tongriem gesneden en vol van verhalen, vermaakte ons de hele dag en dat droeg zeker bij aan het succes van deze tocht.

 

Er was ook in het jaar 2019 als vanouds een Nieuwjaarsborrel, een Paasbrunch, een Sinterklaasmiddag met lekkers en spelletjes, een Kerstbrunch en maandelijks een Happy Hour. Onze wekelijkse koffie-uurtjes werden druk bezocht, en er kwamen veel (nieuwe) reserveleden kennismaken. Onze reserveleden zijn trouwens altijd van harte welkom bij alle activiteiten en tot onze vreugde gingen enkelen van hen ook mee op onze dagtochten.
 

2018: Een roerig maar vooral feestelijk jaar

2018 begon roerig, omdat wij in januari onverwacht afscheid moesten nemen van onze lieve voorzitter Hennie Ligtenberg. Zij heeft veel betekend voor de groep, ze was zeer ondernemend met tomeloze energie en was dol op gezelligheid. Haar Kerst- en Paasbrunches waren altijd prachtig verzorgd en zeer feestelijk, maar ze was ook heel goed in het onderhouden van contacten met allerlei externe organisaties. Wij denken nog regelmatig aan haar. Gelukkig heeft Lex De Bruyn Kops zich bereid gevonden om in eerste instantie interim de lopende zaken op zich te nemen en is hij in maart 2018 in de ALV per stemming unaniem geaccepteerd als voorzitter.

kersentuin 24 juli 2018

In maart bestond onze woongroep 25 jaar. Wij besloten dat wij dit wilden vieren met een gezellig uitje met (bijna) alle leden van onze groep, in plaats van met een groot feest met genodigden. Onze activiteiten commissie bestaand uit Coby en Trees, had een aantal opties gepresenteerd waaruit wij hebben gekozen voor “de Roode Parel & Reis om de wereld” en zijn wij op 24 juli op pad gegaan met een bus van Pasteur. Een hele volle gezellig dag, beginnend bij de (wereld) beroemde kersenkwekers van de Kersenhut in Cothen, waar wij eerst een heerlijk kersentaartje bij de koffie kregen, daarna een film met uitleg over de kersenkweek in het kersenmuseum, met een wedstrijdje bieden in de veiling als toetje.


Heerlijk weer, dus ook wandelen door de boomgaard was fijn. Ook al was het bijna einde kersenseizoen, er was nog genoeg te zien en ook te genieten in de winkel en de koffiebar. Voor degenen die niet mee waren gegaan op het uitje werd er zelfs nog een heel gewicht aan kersen meegebracht. Die het bijna niet redden tot thuis…..

zandsculptuur 24 juli 2018

Toen weer allemaal in de bus geklommen en op naar de volgende halte ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Dat jaar was het thema ‘Oude Meesters’.

Het is wonderbaarlijk om te zien hoe het mogelijk is om van zand en in drie dimensies oude schilderijen van Hollandsche Meesters tot leven te brengen. Er was genoeg tijd om een hapje te lunchen en nog te genieten van een lekker ijsje.

Maar omdat het die dag echt bijzonder warm was, trokken we ons heel graag terug in de bus met airco toen het tijd was om door te rijden naar het diner. Een stijlvol en keurig verzorgd diner om de dag af te sluiten. We zijn zeer voldaan en gelukkig terug vervoerd naar Den Haag, waar wij aan het begin van de avond weer veilig zijn afgeleverd. En met een ervaren chauffeur die goed van de tongriem was gesneden, voelden we ons heel welkom en veilig onderweg.

We hebben in april 2018 een nieuw goed gemotiveerd groepslid mogen verwelkomen in de persoon van Joke Meijer, reeds een bekende binnen het GDO, die eerst in Prinsenheem woonde en nu bij ons!

In het najaar gaf onze secretaris Yoff aan, in verband met uitdagingen op het gezondheidsvlak, het stokje door te willen geven aan een volgende secretaris. Deze schone taak heeft Joke Meijer nu op zich genomen, en in de ALV is zij unaniem in deze functie geaccepteerd. Yoff zal nog in de achtergrond beschikbaar zijn voor ondersteuning van het bestuur.

Verder is het ons gelukt om met een aantal groepsleden nog een paar keer uit eten te gaan, een rondvaart te maken vanuit Loosduinen en hadden we natuurlijk een prachtige zomer en meerdere kansen om de Happy Hour om te toveren in een heerlijke barbecue op ons ruime terras. Wat een luxe! En onze Toos is gezegend met onwaarschijnlijke groene vingers. Door haar goede zorgen en de ondersteuning van Loes hebben wij op het terras een groene bloeiende oase het grootste deel van het jaar!

Wij zijn er ook heel blij mee dat we een aantal gemotiveerde reserve-leden hebben in onze groep die ook graag meedoen met bijeenkomsten en uitjes. Waardoor met name de feestelijke bijeenkomsten zoals de Sinterklaasborrel en het Kerstdiner extra levendig zijn geworden.

Al met al een jaar waarvan wij kunnen zeggen dat het zeer geslaagd was. Eens kijken wat 2019 ons gaat brengen…………