2018: Een roerig maar vooral feestelijk jaar

2018 begon roerig, omdat wij in januari onverwacht afscheid moesten nemen van onze lieve voorzitter Hennie Ligtenberg. Zij heeft veel betekend voor de groep, ze was zeer ondernemend met tomeloze energie en was dol op gezelligheid. Haar Kerst- en Paasbrunches waren altijd prachtig verzorgd en zeer feestelijk, maar ze was ook heel goed in het onderhouden van contacten met allerlei externe organisaties. Wij denken nog regelmatig aan haar. Gelukkig heeft Lex De Bruyn Kops zich bereid gevonden om in eerste instantie interim de lopende zaken op zich te nemen en is hij in maart 2018 in de ALV per stemming unaniem geaccepteerd als voorzitter.

kersentuin 24 juli 2018

In maart bestond onze woongroep 25 jaar. Wij besloten dat wij dit wilden vieren met een gezellig uitje met (bijna) alle leden van onze groep, in plaats van met een groot feest met genodigden. Onze activiteiten commissie bestaand uit Coby en Trees, had een aantal opties gepresenteerd waaruit wij hebben gekozen voor “de Roode Parel & Reis om de wereld” en zijn wij op 24 juli op pad gegaan met een bus van Pasteur. Een hele volle gezellig dag, beginnend bij de (wereld) beroemde kersenkwekers van de Kersenhut in Cothen, waar wij eerst een heerlijk kersentaartje bij de koffie kregen, daarna een film met uitleg over de kersenkweek in het kersenmuseum, met een wedstrijdje bieden in de veiling als toetje.


Heerlijk weer, dus ook wandelen door de boomgaard was fijn. Ook al was het bijna einde kersenseizoen, er was nog genoeg te zien en ook te genieten in de winkel en de koffiebar. Voor degenen die niet mee waren gegaan op het uitje werd er zelfs nog een heel gewicht aan kersen meegebracht. Die het bijna niet redden tot thuis…..

zandsculptuur 24 juli 2018

Toen weer allemaal in de bus geklommen en op naar de volgende halte ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Dat jaar was het thema ‘Oude Meesters’.

Het is wonderbaarlijk om te zien hoe het mogelijk is om van zand en in drie dimensies oude schilderijen van Hollandsche Meesters tot leven te brengen. Er was genoeg tijd om een hapje te lunchen en nog te genieten van een lekker ijsje.

Maar omdat het die dag echt bijzonder warm was, trokken we ons heel graag terug in de bus met airco toen het tijd was om door te rijden naar het diner. Een stijlvol en keurig verzorgd diner om de dag af te sluiten. We zijn zeer voldaan en gelukkig terug vervoerd naar Den Haag, waar wij aan het begin van de avond weer veilig zijn afgeleverd. En met een ervaren chauffeur die goed van de tongriem was gesneden, voelden we ons heel welkom en veilig onderweg.

We hebben in april 2018 een nieuw goed gemotiveerd groepslid mogen verwelkomen in de persoon van Joke Meijer, reeds een bekende binnen het GDO, die eerst in Prinsenheem woonde en nu bij ons!

In het najaar gaf onze secretaris Yoff aan, in verband met uitdagingen op het gezondheidsvlak, het stokje door te willen geven aan een volgende secretaris. Deze schone taak heeft Joke Meijer nu op zich genomen, en in de ALV is zij unaniem in deze functie geaccepteerd. Yoff zal nog in de achtergrond beschikbaar zijn voor ondersteuning van het bestuur.

Verder is het ons gelukt om met een aantal groepsleden nog een paar keer uit eten te gaan, een rondvaart te maken vanuit Loosduinen en hadden we natuurlijk een prachtige zomer en meerdere kansen om de Happy Hour om te toveren in een heerlijke barbecue op ons ruime terras. Wat een luxe! En onze Toos is gezegend met onwaarschijnlijke groene vingers. Door haar goede zorgen en de ondersteuning van Loes hebben wij op het terras een groene bloeiende oase het grootste deel van het jaar!

Wij zijn er ook heel blij mee dat we een aantal gemotiveerde reserve-leden hebben in onze groep die ook graag meedoen met bijeenkomsten en uitjes. Waardoor met name de feestelijke bijeenkomsten zoals de Sinterklaasborrel en het Kerstdiner extra levendig zijn geworden.

Al met al een jaar waarvan wij kunnen zeggen dat het zeer geslaagd was. Eens kijken wat 2019 ons gaat brengen…………